Öùôïãñáößåò

Photographer's Note

Eng: is a lake in the Bursa Province in Turkey. It is an area of 290.00 km2 and maximum depth of about 80 m. Its ancient name "Ascanius" is derived from Ashkuza, the Assyrian word for the Scythians.
History:In Greek mythology, during the Trojan War the region by the Lake İznik was held by the Phrygians, who sent troops to the aid of King Priam, led by the brothers Phorcys and Ascanius, sons of Aretaon as related in the Iliad.

Ascanius, son of Aretaon, should not be confused with Ascanius (son of Aeneas), and Ascanius (son of Priam), who also feature in legends of the Trojan War.

Tr:İznik Gölü, Marmara Bölgesi'nin güneydoğusunda, Bursa ilinin sınırları içerisinde kalan Türkiye'nin 5. büyük gölü, Marmara bölgesinin en büyük gölüdür. Eskiçağda Askania adıyla anılan göl.


İznik gölü'nün İznik'ten kıyı görüntüsü.Bugünkü adını kıyısındaki İznik kasabasından alır. Gemlik Körfezi'nin doğusunda bir çukur alanın ortasındadır. Yüzölçümü 298 km², denizden yüksekliği 85 m'dir. Genişliği en dar yerinde 11 km, doğu-batı doğrultusunda uzunluğu 32 km'dir. Derinliği kuzeyden güneye doğru artan gölün en derin yeri 65 m'dir. Gölün suyu tatlıdır. Artık sularını batı kenarındaki kum ve çakıl yığınları arasından sızarak Karsak Deresi'yle Gemlik Körfezi'ne boşaltır. Kış ve ilkbahar mevsimlerinde yükselen suları yaza doğru alçalır ve sonbaharda en düşük düzeyine ulaşır. Gölün suyu tuzsuz olmakla birlikte tarlaların sulanması için elverişlidir. En çok sazan balığı yetiştirilir. Çevresi zeytinlikler, bağlar, meyve ve sebze baçeleriyle kaplıdır.Gölün kuzeyinde Samanlı Dağları güneyinde de Katırlı Dağları yeralmaktadır.(Wikipedia)

Nobody Ý÷ïõí(åé) åðéëÝîåé áõôÞ ôç óçìåßùóç ùò ÷ñÞóéìç

Photo Information
Viewed: 1801
Points: 0
Discussions
  • None
Additional Photos by Engin Irtem (eirtem) Silver Star Critiquer/Silver Workshop Editor [C: 33 W: 34 N: 2] (420)
View More Pictures
explore TREKEARTH