Photographer's Note

EL PARC NATURAL DE L'ALBUFERA DE VALNCIAEl Parc Natural de l'Albufera de Valncia fou declarat com a tal el 1986. Est format pel llac de l'Albufera, l'entorn humit i la Devesa del Saler (anomenada aix per les caceres reials) i ocupa termes de Sedav, Valncia, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Beniparrell, Albal i Silla, a l'Horta; Sollana, Albalat de la Ribera, Sueca i Cullera, a la Ribera Baixa; i Algemes, a la Ribera Alta. T una extensi de 21000 ha.

El llac de l'Albufera ocupa 2837 ha, de les quals 350 corresponen a les mates, acumulacions de vegetaci palustre que floten a l'interior del llac i a prop de les vores. El llac en s es form fa ms de 5000 anys degut al tancament d'un golf antic per un cord litoral, que s'esten des de Valncia fins a Cullera. Aquesta barra es form amb les aportacions de sediments fluvials dels rius Tria i Xquer i distribuits pel corrent mar. L'Albufera es comunica amb la mar per mitj de dues goles naturals (la del Perell i la del Perellonet) i una artificial (la del Pujol, afegida el 1953). La forma actual de l'Albufera s ms o menys semicircular, per els mapes del segle XVIII la figuraven ms estesa i allargada. En quant a profunditat, separant-se de la vorera de 300 a 400 m, es troben -0,25 m; i al centre hi ha clots de fins a -2 m. L'alimentaci d'aigua prov actualment dels canals de reg i d'alguns insignificants barrancs, per amb una conca collectora de 700 km2 .

La vegetaci s prpia en cada ambient del parc: dunes, marges del lac, llacunes tempornies i pinedes a la Devesa. La fauna presenta alguns endemismes notables com el samaruc i el fartet. Aquestos dos peixos van veure reduda la seua poblaci drsticament degut a la introducci de nous depredadors als que no estaven acostumats i a la contaminaci de squies, ja que noms poden viure a aiges clares. El parc t una gran importncia ornitolgica pel fet que shi reuneixen 260 espcies d'aus, de les qual, ms de 80 hi nidifiquen.

Photo Information
Viewed: 5615
Points: 32
Discussions
Additional Photos by Jose Manuel (anakin) Gold Star Critiquer/Gold Star Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 554 W: 63 N: 528] (2775)
View More Pictures
explore TREKEARTH