LIGHT THROUGH THE TREES
batalay
(41261) *
kibele66 2007-11-16 12:25
Merhaba Bulent Bey,
Oneriniz uzerine su anda fotografinizi Vanessa Mae`nin "Toccata and Fugue in D Minor" performansi esliginde seyrediyorum. Keman ve agaclarin arasindan suzulen isik huzmeleri birbirine cok yakisiyor.
Muhtemelen de parcanin sonunda gunes tepeye dogru yukselmis, golgeler ve isik huzmeleri kaybolmaya baslamistir.
Bu gorsel ve isitsel solen icin sonsuz tesekkurler.
Sibel
|
||||
|
||||
![]()
Merhaba Sibel,
Siir yazar gibi bir güzel yazi yazmissiniz. Ben de yorumunuzu okuduktan sonra iki ay evvel çektigim bu fotografa yeniden baktim, ve bakarken Beethoven's 6.ci simfonisini dinledim. Tabii bilirsiniz sahane bir yavas "movement'i" vardir. Bach bana göre harika, fakat sonunda Beethoven'i tercih ettim. Kitabim, "Matematik ve Mona Lisa,"nin son kisimlarinda yazmistim: "normal" dehalar'in nasil çiktiklarini anliyabiliyoruz. Yirmi'ye yakin Fizik Nobel ödülü kazanmis sahislari tanidim, bunlarin çogu normal dehalardir. Anneleri, babalari çok zekidir, evlerinde bol kitap bulunur, ve masa basinda daha tatmin edici meseleler konusulur. Çogu ana okuldan doktora yapana kadar sinif birincisi olurlar. Sonunda da sanli olmalari lâzim. Nobelci arkadaslarimin her biri öyle söyler. (Hatta birisinle Pazar günü beraber yemek yiyecegiz.) Fakat arada inanilmiyacak kadar ender "sekil degistirici" deha çikar— bence Leonardo, Michelangelo, Newton, Beethoven, belki Einstein bu cins deha. Nerden geliyorlar, hiç anlasilmiyor. Annelerinden, babalarindan gelen bir zeka degil. Bilmem Türkçemin anliyabildinizmid bilmiyorum. Fakat özür dilerim, 13 yasindan beri ABD'de yasiyorum, ondan evvelde Londradaydik. Ingilizceniz herhalde kuvvetlidir. Burada Smitsonian Basimevinin yaptirdigi websiteme bakipda anlarsiniz, http://www.bulentatalay.com Nazik ve akilli yorumunuza çok tesekkür ederim. Selam ve saygilarimla, Bülent |
![]() |
Thread Tools | |
|
|